В центъра на критиките след съкрушителното поражение от Барселона в неделя във финала за Суперкупата на Испания с резултат 1:4 от Реал Мадрид, треньорът на каталунците Шави Ернандес загуби доверието на част от съблекалнята, която не разбира подхода му, твърди ESPN.

Двата каталунски вестника, Sport и Mundo Deportivo, показват една и съща снимка на първа страница в сутрешните си издания вчера- играчите на Барселона в полукръг на терена срещу Шави.

Три дни след поражението на неговия отбор от Реал Мадрид, мениджърът се опита да алармира за състоянието на тима си. Публично подкрепен от спортния директор Деко, бившият полузащитник каза, че е решен да промени съдбата на своя отбор, който е едва на четвърто място в Ла Лига.

Но според ESPN, цитиран от „Труд“, треньорът на каталунците е загубил доверието на част от съблекалнята си. Редица играчи поставят под въпрос подхода на отбора от известно време и не харесват коментарите на Шави, който каза, че част от неговия отбор не може да се адаптира към стила на игра на Барселона. Те не харесват и това, че треньорът е по-твърд към някои играчи, отколкото към други. Конфликтите в съблекалнята са още след пораженията от Реал и Жирона в Ла Лига и от Шахтьор Донецк и Антверпен в Шампионската лига.

Това не попречи на Барса да стигне до осминафиналите в турнира и ще играе срещу Наполи. Важен двубой предстои и в утре за Купата на Испания срещу отбора на Унионистас Саламанка от трета дивизия.

Според ESPN случаят с треньора повдига въпроси относно бъдещето му след настоящия сезон. При евентуално напускане през сезона евентуален негов заместник ще е бившият мексикански централен защитник на клуба Рафаел Маркес, който в момента е начело на втория отбор на Барселона.