Президентът на Барселона Жоан Лапорта коментира перспективите на отбора в битката за титлата през този сезон в испанското първенство. За пореден път босът на каталунците изрази доверието си към старши треньора Шави.

"Винаги съм съгласен с Шави и съм уверен, че Барса ще постигне голям успех през втората част от сезона. Ще бъдем готови да печелим точки във всеки мач, за да можем в крайна сметка да вдигнем отново титлата в Ла Лига", цитира webcafe.bg думите на Лапорта. В момента Барса е трети в класирането, на осем точки зад лидера Жирона.

Междувременно, Шави само заговори, че може да напусне клуба, ако каталунците не са конкурентен отбор в лигата до края на сезона. Той стори това след отпадането на "блаугранас" за Купата на краля от Атлетик Билбао.

"Ако в края на сезона не сме на конкурентно ниво, ще напусна - каза Шави. - Знам къде съм, това е топ клуб. Тук, в Барса, трябва да печелите титли или ще бъдете изложени на риск. Вярвам в проекта, имаме голям потенциал с топ млади футболисти. Сега е време да рестартираме и да се съсредоточим върху Ла Лига и Шампионска лига."