Роберто де Дзерби и Тиаго Мота са сред кандидатите да поемат Барселона през следващия сезон, твърди италианската преса. Шави обяви, че ще се оттегли от поста след края на кампанията и вече се спекулира, кой ще бъде негов заместник.  Двама от най-вълнуващите италиански треньори могат да напуснат настоящите си клубове през лятото, тъй като и Де Дзерби, и Мота са свързвани с преминаване в Барселона.

Де Зерби, който в момента е начело на Брайтън във Висшата лига, се очертава и като потенциален заместник на Юрген Клоп в Ливърпул, като се има предвид, че германският тактик също ще напусне клуба си през юни. Де Зерби беше назначен от Брайтън през септември 2022 г., а договорът му изтича през юни 2026 г.

От друга страна, договорът на Мота в Болоня изтича през юни 2024 г., така че на хартия ще бъде по-лесно да се осигури подписът му през лятото. Твърди се, че Милан също наблюдава бившия полузащитник на Интер, който е роден в Бразилия, но като футболист избира националния отбор на Италия, като има 30 участия с екипа на адзурите.

Бивш полузащитник и на Барселона, Мота вкара 10 гола в 147 участия като футболист на каталунците. Говорейки за потенциалния интерес на каталунците в събота, след равенството 2:2 срещу Милан, Мота заяви: "Когато има новини, ще ви кажа, но днес няма такива."