Според информации от Испания Жозе Моуриньо може да наследи Шави в Барселона. Специалният остана без работа след като бе освободен от Рома преди десетина дни. След това Моуриньо беше силно свързван с преминаване в Наполи и многобройни съобщения твърдяха, че той ще се срещне с президента Аурелио де Лаурентис, който по-късно заяви, че треньорът "няма нищо общо с Наполи" и че "съдбата му е извън Италия".

Както съобщава испанският вестник "ABC", Моуриньо може да се окаже на пейката на Барселона през лятото след оставката на Шави, като ключов фактор за това е неговият агент Жорже Мендеш, който представлява и спортния директор на клуба Деко. През последните години "блаугранас" подписаха договори с множество клиенти на Мендеш, включително с Жоао Кансело и Жоао Феликс, а сега неговото влияние може да доведе до това Моуриньо да поеме към Барселона.

Един от факторите, които биха могли да накарат Специалния да не поеме в Каталуния, може да бъде историята му с Реал Мадрид, въпреки че решението му да се присъедини към Манчестър Юнайтед преди години въпреки историята му с Челси показа, че винаги може да бъде убеден.Освен това той вече има история в Барселона, където беше в персонала на Боби Робсън преди да започне кариерата му на треньор.