Барселона може да остане без треньор още преди края на сезона. Според "Ас" Шави може да хвърли оставка още при провал срещу Наполи в Шампионската лига. Според мадридското издание никой на "Камп Ноу" не може да гарантира, че Шави ще остане начело на тима до края на сезона.

Президентът Жоан Лапорта продължава да бъде сред най-големите защитници на Шави, но дори той е побеснял при равенството 3:3 срещу Гранада в неделя вечер, пише още "Ас", цитиран от „Webcafe“.

Лапорта е хвърлял подноси с храна в ложите на Олимпийския стадион след поредната издънка на каталунците, която остави Барса на цели 10 точки зад лидера Реал Мадрид.

При евентуална по-ранна раздяла на Шави с каталунците се очаква Рафаел Маркес да получи предложение да прескочи от втория отбор и да довърши сезона.

Говори се, че взаимоотношенията между някогашните съотборници Деко и Шави са тотално прекъснати. Новият спортен директор вече мисли за следващия сезон, когато ще работи с нов старши треньор.

През уикенда Барселона гостува на Селта Виго в Примера, след което е визитата на "Диего Марадона" в Неапол в първия осминафинал в Шампионската лига, след което може да се стигне и до преждевременна раздяла с Шави.