Атлетик Билбао и Барселона завършиха 0:0 в мач от 27-мия кръг на испанската Ла Лига. Двубоят не бе особено приятен за гледане, като и двата отбора не създадоха достатъчно пред противниковата врата, за да реализират. 

Все пак и този мач не мина без спорен съдийски момент. В 67-та минута каталунците поискаха дузпа за нарушение срещу Ламин Ямал в наказателното поле. Ситуацията обаче бе подмината с лекота от рефера Ернандес Ернандес и ВАР помощниците му. Въпросният рефер бе забъркал името си в един от най-големите съдийски скандали в последните години - той бе отговорник на ВАР в мача между Реал Мадрид и Алмерия (3:2), в който Системата за видеоповторения промени три ключови съдийски отсъждания в полза на Реал, включително гол с ръка на Винисиус. 

В крайна сметка най-логичният резултат бе равенството, с което Барселона пропусна прекрасна възможност да се изкачи до втората позиция в Ла Лига и да се доближи само на шест точки от лидера Реал Мадрид. Каталунците са 3-ти с 58 точки, с една по-малко от Жирона. Води Реал с 66, докато Атлетик Билбао е 5-ти с 50. 

Първото полувреме беше равностойно, като изобилстваше битката на терена. Първата по-изгодна ситуация беше в 10-та минута, когато Гюндоган центрира от статично положение, а Кристенсен с глава не успя да насочи топката във вратата.

В средата на първото полувреме Френки де Йонг получи контузия, след като скочи за една висока топка и стъпи накриво. Нидерландецът беше крайно разочарован от травмата си и бе заменен. Малко след това Барса бе много близо до гола. Появилият се на терена Фермин Лопес беше изведен зад защитата на домакините, но Унай Симон излезе извън пределите на наказателното си поле и изби. Топката обаче попадна у Жоао Кансело, който опита да го прехвърли от близо 40 метра. Симон опита да спре топката, но не успя особено добре, все пак от голлинията Йерай успя да изчисти. 

В края на първото полувреме Шави трябваше да прави нова принудителна смяна. Педри получи контузия и първите впечатления бяха са сериозна такава. Испанският национал напусна терена със сълзи в очите. 

Домакините започнаха добре второто полувреме, като особено активен в началните минути бе Иняки Уилямс. Националът на Гана използва бързината си по лявото крило и имаше две изгодни ситуации. В първата стреля неточно с неудобния си крак от малък ъгъл, а след това пробва късмета си с шут от границата на наказателното поле.

Роберт Левандовски също пробва да изненада вратаря на противника с удар от ъгъла на наказателното поле, който обаче не се получи добре. 

Най-дискусионната ситуация бе в 67-та минута, когато Ламин Ямал влезе на скорост в наказателното поле и беше препънат от Алекс Беренгер. Реферът бе категоричен, че няма да свири дузпа, въпреки свирепите протести на каталунците. Системата ВАР също извърши прекалено бързо проверката, въпреки че телевизионните повторения показаха контакт.

До края двата отбора така и не успяха да намерят път към противниковата врата и в крайна сметка си поделиха по една точка. 

Атлетик Билбао - Барселона 0:0 

Атлетик Билбао: Симон, Диас (80 - Де Маркос), Алварес, Паредес, Де Албенис, Гарсия, Весга (63 - Де Галарета), Беренгер, И. Уилямс (75 - Арес), Гомес (64 - Сансет), Гурусета (75 - Виялибре)

Барселона: Тер Стеген, Кансело, Кубарси (76 - Мартинес), Араухо, Кунде, Кристенсен (76 - Ромеу), Де Йонг (26 - Фермин), Гюндоган, Рафиня (76 - Феликс), Педри (45 - Ямал), Левандовски