След като Шави Ернандес обяви по-рано през годината, че ще напусне клуба след края на сезона, постоянно изникват спекулации за това кой ще е следващият наставник на каталунците.

Президентът Жоан Лапорта и хората му разглеждаха кандидатурите на специалисти като Юлиан Нагелсман, Ханзи Флик, Роберто Де Дзерби и Рубен Аморим.

Но каталунският вестник SPORT твърди, че опциите вече са само две: промотиране на бившия играч на тима Рафаел Маркес от Барса Б до представителния тим или склоняването на Шави да преразгледа решението си и да остане.

Финансовата криза в клуба е достояние за всички и идеалният вариант според ръководството е Шави да бъде убеден да продължи да води "блаугранас" поне още една година, пише webcafe.bg.

44-годишният специалист пое отбора в пика на финансовата му несъстоятелност и се твърди, че се е съгласил на изключително ниска заплата в сравнение с някои от предшествениците си.

Друг довод за задържането на Шави е фактът, че вече спечели веднъж Ла Лига и има потенциала да върне тима отново на върха. Другият вариант е мексиканецът Рафа Маркес, който е в отлични отношения с Лапорта и директора Деко.

Шави многократно заяви, че при него е невъзможна промяна на курса, при която да остане треньор на Барса, но шефовете продължават да се надяват на обратното.