Треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри на пресконференцията след мача, че е казал на рефера, че е много слаб, не разбира играта и е бил пълна катастрофа. Той беше изгонен в 56-ата минута от Ковач, а девет по-късно бе изгонен и треньорът на вратарите на тима.

След края на двубоя Шави иронично стисна ръката на Ковач. „Когато на терена бяхме 11 на 11 беше едно, но с 10 играчи стана много сложно. Жалко е, че сезонът за нас поради едно съдийско решение приключва тук. Бих искал да играя единадесет срещу единадесет срещу ПСЖ на Луис Енрике“, коментира цитираният от Trud news Шави. 

На терена той изрита предпазно пано и напсува съдията, което беше израз на защита на клуба на сърцето ти, подобен на жеста на Христо Стоичков, който преди години настъпа съдия, за да защити клуба и своя треньор Йохан Кройф. 

„Казах на рефера, че е много слаб, че не разбира играта, беше катастрофален. Промени напълно мача, не обичам да говоря за съдиите, но неговите отсъждания решиха мача. Барселона ще се опита отново. Играхме много достойно и следващата година ще се опитаме отново“, завърши Шави, който обаче си тръгва след края на този сезон. 

Снимка: БГНЕС