Един от грешниците за Барселона при загубата от ПСЖ Жоао Кансело разкри, че е подложен на онлайн тормоз след фиаското в Шампионската лига. Барса загуби тежко с 1:4 у дома от французите и отпадна от турнира, а португалският бек носеше вина за няколко от получените попадения.

Най-очевидната му грешка беше ненужната дузпа, която направи, за да позволи на Килиан Мбапе да отбележи гола за 3:1. Впоследствие Кансело е бил подложен на брутални атаки в социалните мрежи.

"Хората казват всичко. Има коментари в Instagram, които пожелават смърт на неродената ми дъщеря. Не искат да ми го кажат в очите, защото щяха да имат проблем, но в коментарите си пишат каквото искат", каза футболистът в интервю пред ESPN.

"Това са обиди за жена ми, дъщеря ми, нашето неродено бебе. Светът е жесток и трябва да знаеш как да живееш в него. Знам как да го направя, но вече не знам какво да кажа", допълни той.

"Да пожелаеш смърт на бебе е нещо много сериозно. Хората не мислят за човека зад футболиста, когото виждат по телевизията. Ние също сме хора. Ние сме равни", подчерта Кансело.

Защитникът отговори и на безмилостната критика, отправена от бившия защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд. В своя коментар след мача Фърдинанд каза, че Кансело е действал "глупаво, наивно и като неопитен млад играч в режим на паника".

"Фърдинанд беше страхотен футболист, но съм сигурен, че е правил и грешки. Ние всички ги правим", посочи цитираният от webcafe.bg Жоао Кансело. "Но, разбира се, това е негова работа, той е анализатор и има право да казва това, което мисли. Приемам го, това е негово мнение. Може би начинът, по който направих дузпата, беше детска грешка - добре, приемам критиката", допълни португалският национал.