Ламин Ямал не се продава, нито ще се преговаря за него. Посланието на Барса към интереса на ПСЖ към младата звезда на е кратко и ясно. Няма да се водят преговори за намаляване на клаузата за прекратяване на договора на футболиста, оценена на 1 млрд. евро.

Клубът беше наясно с интереса на парижани към младия нападател, но преди няколко седмици затвори вратата за изслушване на всякакви предложения, колкото и интересни да са те. Барса работи върху бъдещето с Ямал, съобщи каталунският вестник "Спорт". 

Интересът на ПСЖ към Ямал започна, след като клубът се убеди, че бягството на Килиан Мбапе е неизбежно. Парижани примамваха каталунците с оферта за Ямал от 200 млн. евро като решение на финансовите проблеми на Барса.

Испанският клуб обаче се застрахова и поднови договора на младия играч до 2026 г. с клауза от 1 млрд. евро, но също така има лично споразумение с футболиста за удължаване на този договор до 2030 г., когато играчът навърши 18 години, пише "Труд".

Ямал също не иска да напуска Барса. Шави Ернандес даде всичко от себе си за него и в крайна сметка се превърна в една от сензациите на сезона, нещо, което ще го накара да играе на Европейското първенство през следващите месеци. Младият играч иска да продължи да расте в Барса, въпреки че му липсва физическо развитие, за да направи безспорен скок. Вероятно постепенното му развитие ще го превърне в една от ключовите фигури в тима занапред.