Треньорът на Барселона Шави Ернандес потвърди, че е демонстрирал желанието си ветеранът Серхи Роберто да остане в отбора, цитиран от испанския вестник "Мундо Депортиво".

"Искам той да поднови договора си. Сега решението зависи от него. Той знае какво е мнението ми. Може да ни помогне много. Да се надяваме, че той ще поднови договора си", заяви Шави по повод 32-годишния полузащитник, чийто настоящ контракт с каталунците изтича в края на сезона.

Барселона приема Валенсия в понеделник вечер в двубой от 33-ия кръг на испанската Ла Лига, а Шави Ернандес коментира още: "Целта ни е да завършим втори в първенството и да се класираме за турнира за Суперкупата. Валенсия е много труден противник и прави изключителен сезон в Ла Лига. Много са бързи в предни позиции и на контраатаки."

"Искаме да приключим сезона с добра чувство и с ентусиазъм и сила да се подготвим за следващия", добави наставникът на Барселона.

Каталунцският гранд заема трето място във временното класиране в испанския футболен шампионат със 70 точки, на 1 от Жирона, който обаче е играл един мач повече. Лидер е Реал Мадрид с 84 точки.

Снимка: БГНЕС