Барселона победи Реал Сосиедад с 2:0 в среща от 35-ия кръг на испанската Ла Лига, която се игра на стадион "Олимпийски".

Каталунците изиграха посредствено първо полувреме, в първата половина на което гостите изпуснаха поне три отлични ситуации за попадение.

Шералдо Бекер първо би мощно точно над главата на Марк-Андре тер Стеген, а след това намери тялото на германския страж. При третия си опит Бекер все пак намери мрежата, но съдийската бригада отсъди засада.

Така гостите си останаха само с един точен за първото полувреме, а Барселона постигна две точни стрелби и по-голяма ефективност, защото в 40-ата минута Ламин Ямал вкара след бърза контраатака и подаване на Илкай Гюндоган.

В средата на второто полувреме Барса беше много близо до удвояване на преднината си, но страхотният фалцов удар на Рафиня от дистанция беше отразен от вратаря Ремиро.

А малко след това и Реал Сосиедад стигна до най-чистото си голово положение за втората част. Браис Мендес открадна топката, финтира защитата на противника и би технично, но топката се търкулна на сантиметри покрай десния страничен стълб.

Влезлият като резерва Феран Торес можеше да вкара още от „пейката“, но вратарят на баските отрази с върха на пръстите точния му удар с десния крак. Вече към края на редовното време пък Ламин Ямал шутира покрай сглобката.

В добавеното време на мача Барса получи дузпа заради игра с ръка на резервата Алваро Одриосола в пеналта на гостите. Рафиня застана зад топката и вкара с плътен удар в долния десен ъгъл.

Така Барселона събра 76 точки и се завърна на второто място в класирането, докато Реал Сосиедад е седми с 54 пункта.

 

Барселона - Реал Сосиедад 2:0

1:0 Ламин Ямал – 40’
2:0 Рафиня – 94’, дузпа