Треньорът на Барселона Шави Ернандес се раздели с отбора с победа над Севиля с 2:1 в последния кръг от испанската Ла Лига.

Специалистът обаче не пропусна да отбележи горчивината си от уволнението от клуба. Той обяви още през януари, че ще напусне след края на сезона, въпреки действащия договор, но по-късно ръководството на клуба успя да го убеди да продължи. Преди броени дни президентът Жоан Лапорта го уволни, като се очаква новият треньор на тима да бъде германецът Ханзи Флик.

"Имах чувството, че всичко, които правя, предизвиква трус. Взеха ме за мишена. Не можех да работя спокойно. Но това е животът на треньора, тъжно е", каза каталунецът след успеха в Севиля.

"Работата ми не бе оценена в трудната ситуация, в която дойдохме. Бяхме нови, борехме се за титлата. След това направихме дубъл. Този път не бяхме на висотата на очакванията в четири ключови мача. Мислех, че можем да се справим. Жалко е", добави той.

"Не знам дали ако идваш отвън за клуба, е добре. Важно е да се печели, това може да те спаси. Бях гледан под лупа и фактът, че съм бил част от един от най-добрите отбори на Барса в историята играеше срещу мен", каза като заключение Шави.