Ханзи Флик е новият треньор на Барселона. В първите си думи немският специалист благодари за дадената му възможност и каза, че няма търпение да стартира.

Бившият наставник на Байерн Мюнхен и германския национален отбор подписа двугодишен договор с клуба от "Камп Ноу".

"Това е голяма чест и сбъдната мечта да работя за този изключителен клуб. Още първите ми часове тук се чувствам страхотно. Споделяме еднаква философия - притежание на топката и атакуващ футбол, и така ще работим - каза Флик. -

Барселона има една от най-добрите академии на света. Отборът разполага с добра амалгама от опитни футболисти и млади таланти. Целта ще бъде да работим заедно и да развиваме момчетата от школата.

Спечелих доста важни трофеи с Байерн Мюнхен и бих искал да продължа да печеля и с Барселона. Заедно можем да постигнем много. Надявам се да получа и нужната подкрепа от всички страни."

Интересното е, че Флик ще бъде представен официално пред феновете чак през юли. Според цитирания от webcafe.bg "Спорт" причината е, че специалистът иска първо да се установи в града, да започне работа и да наблегне върху уроците по испански.

Президентът Жоан Лапорта също няма да се яви пред медиите, както се очакваше. Лапорта трябваше да обясни решението си да уволни Шави седмици, след като легендата обяви, че има желание да продължи да води отбора.