Левски тръгва из страната, за да събира дарения за спасението на отбора.

Очаква се през втората половина на месеца да бъдат обиколени ред градове, пише "Труд".

Уточнява се кои да бъдат емисарите и местата. Но е логично собственикът на клуба Тодор Батков лично да разясни инициативата, по която си подарява акциите.

А и легенди като Елин Топузаков, Георги Иванов или Даниел Боримиров - да палят обичта на хората в трудния за клуба момент.

Към такъв ход миналата година прибягна ЦСКА при първото публично предлагане на акции.

За 6 работни дни кампания „Левски е твой" около 270 души станаха дарители и нови акционери. Следователно средно по 45 на ден влагат пари за спасението на клуба и лиценза, за който срокът е 31 март. За улеснение на хората администрацията удължи до 19 ч. работното си време.

При минимум 100 лева вноска (100 акции) в „Левски" са влезли поне 27 000 лв. Но сумата явно е далеч по-едра и 6-цифрена. Защото предимно от дарения отборът вчера получи заплатите за декември (общо към 250 000 лева) - задължително условие за лиценз.

Очаква се следващата седмица и служителите да вземат възнаграждения, което по изискванията на УЕФА също трябва да стане до 31 март. 

На „Герена" са разярени от назначението на Николай Йорданов за неделното дерби с „Лудогорец" в Разград, но няма да въстават като ЦСКА.

През ноември "армейците" протестираха срешу съдията преди мача с шампиона (1:1) и се стигна до жребий. В Левски обаче приемат, че дори Йорданов да бъде сменен, ще е с подобен.

„Сините" ще играят в своя юбилеен екип в жълто и малиново, с който победиха „зелените" с 3:2 през септември в София.