Левски ползва комплекса на стадион „Георги Аспарухов” незаконно от повече от 13 години. Това става ясно от съобщение, публикувано на сайта на Сметната палата, в което се казва, че от „04.04.2002 година СК „Левски” ползва спортни обекти и съоръжения в комплекса без правно основание, осъществявайки фактически правото на управление върху него, включително като го преотстъпва на трети лица”.

До 04.04.2002 г. между „Левски” и Министерството на вътрешните работи (МВР) има сключен договор, според който „двете страни се договарят съвместно да експлоатират и организират управлението и издръжката“ на спортни комплекси и прилежащите им съоръжения, включително Спортен център (СЦ) „Левски“ – Герена”.

Контрактът е подписан през 18.04.1994 г., а след изтичането му явно нов не е парафиран. В съобщението на Сметната палата се казва още, че от МВР не са предприети правни действия по казуса и „е допуснато незаконосъобразно ползване и извличане на приходи от държавния спортен имот от страна на различни юридически лица, като от МВР са извършвани разходи в значителни размери за съпътстващи данъци и такси за същите имоти”.

Останалите имоти, за които става ясно, че се ползват без правно основание, са плувният комплекс „Спартак“ и стрелбището на Герена.