Треньорът на Левски Стойчо Стоев призна, че му е мъчно за това, което стана с ЦСКА.

Отборът на "Червените" ще играе в "А" окръжна футболна група от новия сезон.

"Едно дерби Левски – ЦСКА... то е останало в паметта на хората и няма как да не липсва. Съжалявам за тая ситуация, в която са ЦСКА. Виждате как постепенно географията на футбола малко се попромени и едни колоси като Левски и ЦСКА в момента са в това състояние”, промълви Стоев днес на „Герена” преди да поведе 21 футболисти на лагер в Боровец.

Според него Левски ще се изправи на крака, но процесът може да отнеме години.

"Левски би трябвало да се изправи на крака. Няма да е лесен процесът, но няма как да е лесен, след като финансово все още изнемогваме и се опитват хората, занимаващи се с финансите на клуба, с редуциране на бюджет да изправят клуба. За това ще трябва време, може би години”.

Ситуацията около селекцията остава много неясна и привличането на нови играчи изглежда крайно несигурно до последния момент. Стоев очаква Сърмов да напусне, а дошлите за преговори и прегледи Апия и Махмудов няма да са част от тима.

"Всеки ден прогресивно се увеличава бройката на играчите. Надявам се в близките дни селекцията да върви в това темпо. Белаид има разтежение, 20 дни не трябваше да полага физически усилия, но днес се качва на лагера и постепенно започва подготовка с кондиционния треньор. Не мога да ви кажа (дали ще остане Сърмов).

"На този етап по-скоро не. Гаджев тренира, тъй като след квалификацията на националния отбор не е тренирал, помоли да тренира. Махмудов и Апия по-скоро не са част от отбора и няма да станат. Видяхте какво стана с Махмудов, който дори медицински прегледи направи. Съставът основно е съставен от млади футболисти.

"Надявам се съвсем скоро нещата да се променят. Не може да се прецени за Курдов, рано е да ви кажа, упражненията с топки са твърде малко, а и са малко играчите като бройка хора. За това се качваме на лагера, за да видим какви са качествата му и да преценя”, коментира персонално някои играчи наставникът.

Той се надява да не му се налага да започва сезона в А група само с настоящите млади играчи, които има на разположение.

"Нормално е да ми минава през главата, че можем да започнем сезона със сегашния състав. Но все пак имаме почти месец, надявам се нещата да се стиковат и с тези футболисти, които сме наблюдавали  имаме преговори, да добият завършек и добър край”.

"Имаме една сигурна контрола със Симитли в събота в Самоков, след това се прибираме пак тук, след това пак пътуваме. Там имаме контроли с Монтана, тук се връщаме, играем и с Волга, и с Пирин (Бл), това са контролите”, обясни Стойчо Стоев.