Hoвите собственици на Левски Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов все пo-усилено обсъждат варианта за скорошно пълно реконструиране и на сектор Б, пише "Тема Спорт".

Идеята им е той да бъде съборен веднага след завършването на строежа на централната трибуна и пускането й в експлоатация. Засега те не искат да губят никакво време, а да се започне веднага с изграждането на култовия сектор, в който седи агитката.

Тези разчети се правят на базата на предстоящото подписване на няколко спонсорски договора. Според тях, новите спомоществователи на "сините" ще налеят сериозни средства в клуба. Като част от тях ще отидат в обновяването на стадион "Георги Аспарухов".

Ако всичко върви по първоначално начертания план и не се появят спънки, то събарянето на трибуната може да започне в началото на следващата година.

Строежът й ще отнеме много по-малко време, а освен това ще бъде и далеч по евтин от този на сектор А. Той ще глътне около 14 милиона, а фенският ще излезе няколко пъти по-евтино. Причината е, че в него няма да има съблекални, музей, конферентни зали, сервизни помещения и т.н.

Предвижда се да бъде изграден само фенмагазин, както и заведения за бързо хранене. Има вариант сектор Б да бъде строен както и сектор А - да не се плаща на фирмата, която ще се ангажира с изграждането му, а след това компанията да прибира приходите от продадените билети за това място от стадиона. В момента така се процедира със строежа на централната трибуна.