Левски се наслаждава на момента. След големите трудности в последните години - както финансови, така и игрови, сега сините се намират в отлична серия, пише "Тема Спорт". 

Те наредиха десет поредни мача без загуба - поредица, която ги изкачи на върха в А група и ги класира на четвъртфиналите за Купата на България. Така в началото на ноември столичани имат не само апетити, но и добри позиции за атака на двата трофея у нас. 

Нещо, което за последно се случи преди три сезона. Тогава начело на отбора бе Илиан Илиев - предишният треньор преди Стойчо Стоев, който се задържа на „Герена" повече от един полусезон. Тогава обаче Илиан не довърши работата си и бе заменен през пролетта. А въпреки финалния щурм в края Левски не успя да вземе нито едно отличие - провали се на финала за купата срещу Берое, изпусна титлата в последния кръг.

Всъщност Стойчо Стоев вече задмина Илиев по мачове начело на отбора. Варненецът ръководи сините в общо 28 мача, в които постигна 18 победи, 4 равенства и 6 загуби. До момента Стоев е бил начело в 34 срещи, в които отборът записа 20 победи, 8 ремита и 6 поражения (в два от двубоите Стойчо не бе на скамейката заради наказание). Освен това настоящият наставник подобри и постижението на Илиев от 8 поредни двубоя без поражение - 7 победи и едно равенство на старта на сезон 2012/13.

За последно Левски е бил в поредица от 10 мача без загуба (в А група и за купата) през сезон 2011/12, когато начело на състава бе Николай Костов. Той обаче също не остана до края на кампанията, а сините пак останаха с празни ръце.

Година по-рано тимът от „Герена" пак не загуби в 10 срещи. Направи спринт към титлата, след като отпадна за купата през пролетта, но равенство и 9 поредни успеха в А група не се оказаха достатъчни на възпитаниците на Ясен Петров за златните медали от шампионата, които отидоха в Ловеч.

Ако продължи със силните си изяви, Левски на Стойчо Стоев ще започне да преследва постижението на последния шампионски тим на сините - от сезон 2008/09. Тогава в продължение на 14 кръга в първенството (от 7-и до 20-и включително) сините остават непобедени (11 успеха и 3 равенства), а за купата елиминират три съперника -тоест серията им е от 17 срещи.

Интересното е, че тазгодишната успешна поредица на Левски започна след поражението с 0:1 от Локомотив Пловдив на "Лаута". И ако искат да поддържат комфортната разлика от 4 точки на върха на класирането в А група, сините трябва да продължат успешната си серия срещу черно-белите в неделя.