Френският нападател Умар Диаби пропуска мачовете на Левски до края на есенния полусезон заради контузия, съобщиха от клуба.

Диаби получи мускулно разтежение на бедрото при вчерашната загуба с 0:1 от Берое като гост за първенство и няма да бъде на разположение около месец.

Той се очаква да бъде напълно възстановен на старта на зимната подготовка в началото на януари. Така Левски остава само с един чист централен нападател в лицето на юношата Илия Димитров, въпреки че старши треньорът Стойчо Стоев използва на този пост и Линел Китамбала и Денис Махмудов по-рано през сезона.

"Сините" излязоха за днешното си занимание в 10:45 часа след разбор на загубата в Стара Загора. Играчите, които влязоха като резерви или не взеха участие в двубоя вчера, бяха подложени на по-голямо натоварване, докато основната група футболисти направи няколко обиколки, след което се прибра за възстановителни процедури в тунела.

Футболистите, които проведоха пълноценна тренировка днес, наблягаха на различни кондиционни упражнения, игри за контрол, дрибъл и точност на паса, както и удари в малки вратички, разположени една срещу друга.

Добрата новина за Стоев след двубоя с Берое е, че с изключение на Диаби останалите в тима са в добро физическо състояние и няма оплаквания от контузии.

Утре "сините" тренират от 14:45 часа на стадион "Георги Аспарухов", като открити ще бъдат първите 15 минути от заниманието. След сесията отборът заминава на лагер преди гостуването на Ботев Пловдив в събота от 14:00 часа. Мачът ще се следи на живо в Gol.bg.