Съдбата на Литекс остава под въпрос след като шефовете на тима скандално извадиха отбора насред мача с Левски.

Повечето членове на ръководството на БФС се въздържаха от коментар, но според боса на Славия и член на изпълкома на футболния съюз Венци Стефанов казусът е пределно ясен. "По правилник "Литекс" трябва да бъде изхвърлен от "А" група". Това, което се случи, е грозно за нашия футбол", категоричен бе Стефанов пред "Стандарт".

Според него съдията е направил грешки, но решението на главния мениджър на Литекс Стойчо Стоилов да провали мача по нареждане на Гриша Ганчев е недопустимо.

"На някои отбори и хора им липсват първите 7 години. Не смятам обаче, че това е постановка от страна на Гриша Ганчев. Просто емоционално взеха това решение", допълни Стефанов. Другите му колеги от ръководството на БФС нямаха мнение. "Ами аз от вас научавам. Какво е станало? Не мога да говоря, защото не съм гледал", заяви Йордан Лечков.

Подобно бе и оправданието на Борислав Попов. "Бях на място, където нямаше интернет и телевизия. Тепърва ще се запозная със случая. Но си има Дисциплинарна комисия, която трябва първо да се произнесе", заяви той.

Емо Костадинов така и не си вдигна телефона. Шефът на БФС Боби Михайлов пък е бил сред гостите на жребия за Евро 2016, който се тегли в събота в Париж.

"Стандарт" се обърна към бившия съдия Христо Ристосков, който да коментира ситуациите. "Нещата са по-сложни от това дали има или няма червен картон, дузпа, фаул и т.н. До тази срамна ситуация се стигна след като се вижда, че нашият футбол затъва и затъва".

"В него има само циркаджии и чалгаджии. Така не става. Гриша Ганчев, например, трябва да излезе и да си признае вината. Нашият футбол се превръща в селски", заяви бившият рефер.