Защитникът Сърджан Лукин ще получава годишна заплата от 250 хиляди евро в Левски, твърди румънската преса.

Лукин вчера парафира със "сините" за 18 месеца. Той подсили софиянци със свободен трансфер от Поли Тимишоара.

"Дойдох в Левски като свободен агент, защото имахме споразумение с Поли да прекратим договора ми при изгодна оферта от чужбина. Заплатата ми ще бъде близка на тази, която получавах преди това в Стяуа", коментира Лукин. 

"Всичко е наред. Вече тренирам с отбора. Приеха ме много добре. Играл съм в Ботев Пловдив и разбирам български, макар че ми е трудно да го говоря, но се опитвам да се справя. Най-важното е да съм здрав", допълни той.

Лукин заяви, че е отказал две оферти от отбори от Грузия и Казахстан преди да приеме предложението на Левски.

"Имах оферти от по-слаби първенства - Грузия и Казахстан, но го отхвърлих. Избрах да отида в Левски, защото това е клуб с големи традиции в България, в момента е на второ място в класирането и се бори за титлата", каза румънецът.

Левски има равен брой точки с лидера в "А" група Лудогорец, в който играят други трима румънци Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудиу Кешерю. Двата тима ще се срещнат в първия пролетен кръг в края на февруари.

"Говорих с румънците в Лудогорец. Надявам се да спечелим още първия мач срещу тях. Искам през лятото да бъдем шампиони. Левски е в чудесна позиция да атакува титлата през тази година. Надявам се с добри игри да заслужа и място в националния отбор", заяви Лукин.