Ако някой се сети да напише книга за премеждията на Владимир Гаджев, със сигурност ще създаде бестселър. Около национала винаги е толкова интересно, че едно произведение може да бие като нищо великата детска творба на Джани Родари "Приключенията на Лукчо".

За Гаджев може и филм да се направи, толкова необятна е кариерата му. Най-новата глава за национала със сигурност трябва да бъде неговата руска приказка. Тя много наподобява това, което се случи на неговия любим "Левски" преди няколко години.

През септември 2009 г. Тодор Батков забърка най-добрите си футболисти в т.нар. Казанска афера, когато ги прати уж да преминат в "Рубин" в навечерието на Вечното дерби с ЦСКА. Наш Владо не отиде в "Рубин", а в "Кубан", но крайният резултат пак е същият - трансфер няма и той няма да играе в Русия.

В следващите няколко седмици най-вероятно ще се говори много за Владимир Гаджев и приключението му с "Кубан". Никой обаче не може да каже кой е крив и кой прав, поне докато не се произнесе съдът. От няколко дни Владимир Гаджев не отговаря на мобилния си телефон и не може да бъде намерен.

Националът е заявил пред близки, че не иска да коментира, но е останал много разочарован от отношението на руснаците към него. Хората, които движат делата му, пък са му обещали да му намерят друг отбор зад граница. Те обаче го посъветвали да не коментира нищо пред медиите, тъй като само може да си навреди в тази ситуация.

Според запознати договорът на Владимир Гаджев с "Кубан" е прекратен едностранно, след като желанието на руснаците е било различно от това преди няколко месеца. Както е известно, Владо подписа предварителен контракт с тях още преди края на 2015 г., тогава обаче ръководството на тима беше различно.

В момента в "Кубан" се сменя собствеността, макар и това да не е официализирано. Според най-авторитетните издания в Русия в Краснодар се завръща милиардерът Олег Мкртчан, който управляваше клуба и преди няколко години. В последните месеци "Кубан" бе изпаднал във финансова криза, като много от звездите на тима не са получавали и заплатите си.

Около Нова година обаче шефовете са обещали, че от тук насетне всичко ще бъде изрядно и забавяния няма да има.
Съветниците на Владимир Гаджев са му препоръчали да съди клуба, като той ще претендира за пропуснати ползи.

Гаджев не е получил право да тренира със състава, като единственото, което е правил, е да стои в хотела и се е засичал с другите футболисти само в ресторанта. Треньорът на "Кубан" Сергей Ташуев пък му е обяснил, че българинът няма да му бъде първи избор, и затова го е посъветвал да си търси друг отбор.

Очаква се в най-скоро време халфът да заведе дело във ФИФА, като това няма бъде първи подобен случай на роден наш футболист. Тук обаче е най-спорният момент дали Гаджев ще има право да играе, докато се решава спорът му с "Кубан" в съда.

Според някои той ще бъде оставен без права, но последните индикации от световната футболна централа са, че няма как човек да бъде лишаван от правото да работи. Най-вероятно в началото правата му ще бъдат замразени, но това не може да бъде за постоянно.

Материал на "7 дни спорт"