Легендата на Левски Павел Панов обяви, че "сините" много трудно могат да станат шампиони на България и да детронират Лудогорец.

Както е известно, двата отбора имаха равен точков актив, но изваждането на Литекс от "А" група анулира повече точки на "сините" и така те вече изостават на цели пет пункта от "орлите".

"На Левски ще е много трудно да се пребори за титлата в тази ситуация. Изглежда, че крайният успех на "Лудогорец" е предрешен, но не бива да се бърза с категорични мнения". 

"Левски имаше очакван възход в средата на футболната есен, но отборът не издържа да запази нивото си до края. Защо стана така не мога да коментирам, защото не съм треньор. Но това не биваше да се получава. Може би е трябвало да има още играчи, подготвени да заместят тези, които са излезли от форма. Знаем, че имаме проблеми в някои зони и на някои постове", казва още Панов.

"Дано спортно-техническото ръководство мисли повече, когато привлича нови футболисти. Тъй като тимът е на лагер в чужбина, аз нямам възможността да гледам контролите и не съм запознат с качествата на новопривлечените и как те се вписват в схемата на треньора Стойчо Стоев".

"Като започнат мачовете, ще видим доколко и новите, и по-старите в състава са подготвени. Ако всичко е наред, то борбата за титлата ще стане интересна", заявява легендата.

Легендата от "Герена" е умерен привърженик и на идеята вместо "А" група да бъде създадена Висша лига. "Има идея, обсъждана е в БФС, но още няма нищо като официално предложение. Собствениците на професионални клубове трябва да бъдат информирани, да седнат да обсъдят дали и как може да се случи създаването на Висша лига", завърши Павел Панов.