Нигерийският нападател Тунде Адениджи от отбора на Съншайн Старс пристигна днес в София, за да финализира преминаването си в Левски.

"Сините" вече постигнаха договорка за трансфера на ниво клуб-клуб, както и за личните условия на 20-годишния Адениджи.

Нападателят, който вкара 16 гола в първенството на Нигерия през изминалата кампания, трябва да премине медицинските изследвания, след което, ако всичко е нормално, ще парафира до лятото на 2019 година.

Адениджи има два мача за Нигерия през януари в Руанда на шампионата на Африканските нации, в който се включват национални отбори, съставени от футболисти, играещи само в местните първенства.

Очаква се той да бъде представен официално тази вечер заедно с останалите футболисти от състава на "сините" за пролетния дял на първенството на благотворително тържество, средствата от което ще подпомогнат кампанията "Левски в училище".

Тя има за цел запознаване на всеки първокласник с историята на патрона на клуба Васил Левски чрез безплатно предоставена книжка в подходящи за възрастта визия и формат. Събитието ще се състои в зала "Сити Марк Арт Център" в бившето кино "Левски" от 19.30 часа.