Футболният агент Николай Жейнов ще даде под съд спортния директор на Левски Георги Иванов заради обида в медиите. Това заяви Жейнов пред БТА.

Повод за това негово решение е изказването на Иванов, в което той нарича мениджъра глупак. Словесните престрелки между двамата започнаха преди близо две седмици, след като Жейнов се усъмни в почтеността на някои входящи сделки с футболисти. Последният пример е с крилото Франсис Нар, който дойде от Баник (Острава) за 200 хиляди евро. Жейнов обаче разкри, че малко преди сделката играчът е бил с изтичащ договор и шанс да стане лятото свободен агент, още повече ситуацията с Баник в чешкото първенство- последно място само със 7 точки и сигурно изпадане във втора лига. Отделно от това Нар е бил в немилост в Баник и нямал намерение да остава. Но изненадващо преподписал договора си и Левски се наложило да го откупи.

"Какво да му отговарям на този глупак? Ще му отговоря, когато трябва - утре след мача. Вие това вярвате ли го? Има документи, договор между клуб-клуб, а вие питате Николай Жейнов. Това са хора, които говорят клевети", каза Гонзо пред Би Ти Ви, а в последствие думите му бяха тиражирани от други медии. Именно заради тях Жейнов ще даде началника на Герена на съд.

"Дори и да ми бъде предложено извънсъдебно споразумение, няма да се съглася. Не мога да си позволя някой да очерня името ми, каза още той.