Членът на Управителния съвет на Левски Георги Гинчев разкри интересни подробности около лятната селекция на "сините".

През януари на "Герена" за пореден път направиха грандиозна селекция с привличането на един куп футболисти – защитниците Александър Александров и Сърджан Лукин, халфът Мехди Бурабия, крилата Франсис Нар и Джъстин Менголо и нападателите Венцислав Христов и Бабатунде Адениджи, а друга дузина напусна.

"Нормално е през зимата да бъдат взети толкова играчи, защото бяха освободени малко повече. Така са преценили треньорското ръководство и спортният директор Георги Иванов-Гонзо. С изключение на двамата централни защитници, всички от новите са млади и тепърва ще се развиват. Те са с добри качества. През новия сезон няма да се правят толкова много трансфери. Мисля, че необходимото беше набавено. Управителният съвет отпусна 1 милион лева за тази селекция. Това бе правилно, за да се вземат качествени играчи", заяви Гинчев пред БНТ.

Той каза още, че треньорът Стойчо Стоев има вот на доверие от цялото ръководство на клуба и няма от какво да се притеснява. "Вот на доверие има от цялото ръководство, а недоверие има от пресата. Ако той чете и се съобразява, може би ще има някакво притеснение в него. Но ако не чете, няма да се притеснява. Мисля, че той е достатъчно рутиниран треньор с богат опит, спортният директор е зад него и няма от какво да се притеснява. Дава му се прекрасна възможност, води един от най-добрите отбори в първенство. Не виждам защо и от какво трябва да се притеснява", добави Гинчев.