Бившият футболист и спортен директор на Левски Христо Йовов коментира ситуацията на "Герена" и новината за завръщането на терена на бившия капитан на националния отбор – Стилиян Петров.

Йовов разкри, че е мотивирал своя добър приятел да заиграе отново в големия футбол, като го е наричал "дебел". Той призна, че отново изпитва нужда да се занимава с футбол, въпреки че в момента е отдаден на работата си като зам. кмет на Община Своге. Той заяви, че се е ядосал на сравнението на "сините" с Райо Валекано от треньора Стойчо Стоев.

"Има хора, които ме заговарят по улиците и ме питат неща свързани с Левски. За съжаление не мога да отговоря на някои от тях, просто в момента съм зрител като всички останали. В момента съм изцяло концентиран около кметските си задължения свързани с Община Своге. Продължавам разбира се да поддъражам и чисто спортна форма. Продължавам и да следя футбола изкъсо, въпреки че оставих последната една година изцяло извън него. Сега отново изпитвам нужда да се занимавам с футбол", заяви Йовов пред Канал 3.

"Поздравявам Левски за трибуната. Щом се сложи и козирка, съоръжението няма да има аналог в България. Хората усетиха атмосферата и лукса на този сектор. Смятам обаче, че можеше и да има повече хора в мача срещу Лудогорец. Обяснявам си посещаемостта с нивото и продукцията на отбора. То определено не е на нужната висота, която се очаква. Това отдръпва и хората от стадиона", категоричен бе бившият спортен директор на "сините".

"Надявам се Стойчо Стоев да е имал нещо друго предвид, когато сравни Левски с Райо Валекано. Левски трабва да се сравнява само и единствено с Реал Мадрид и Барселона."

"Бях запознат с начина на трениране на Стилиян през последния месец. Комуникираме доста често и се шегуваме помежду си. Казах му, че няма шанс да се завърне, тъй като е много дебел. Извън кръга на шегата, искам да го поздравя. Той е доста трезвомислещ човек. Направил си е сметка, че е готов. Познавам го над 20 години и знам, че той е едно чудо на природата. Пожелавам му успех в битката на Астън Вила да се завърне във Висшата лига след един сезон", завърши Йовов.