Левски започна преговори за завръщането на Антонио Аниете, съобщи "Тема спорт".

В момента испанецът е свободен агент, след като прекрати договорните си взаимоотношения с Нетфчи Баку. Той бе пред раздяла с азербайджанския тим още в края на май. Тогава за връщането в Левски на Аниете настояваше полузащитникът Мигел Бедоя. Той бе казал на тогавашния спортен директор Георги Иванов, че ще удължи контракта си със сините, ако отново заиграе редом до Антонио. Гонзо обаче категорично отказа да върне нападателя на 'Герена".

Сега обаче Левски е с изцяло нов щаб - Станислав Ангелов е спортен директор, Андрей Желязков е генерален мениджър, а Люпко Петрович - треньор. Те са преценили, че в краткото време за селекция преди старта на тима в Лига Европа е добре да върнат в Левски познато лице. 30-годишният Аниете няма да се нуждае от дълъг период на адаптация, тъй като познава част от футболистите.

Антонио пристигна на "Герена" през сезон 2014/15. В началото той и Мигел Бедоя изпитваха трудности с аклиматизирането си, но след това се превърнаха във водещи играчи. Аниете в началото играеше като плеймейкър, но след това бе преместен на върха на атаката. Това му се отрази добре и той стана Голмайстор на А група с 14 реализирани попадения.

Очаква се развитие по трансфера да има до няколко дни. Ако успеят да го финализират, плюс за сините ще е, че Аниете може да бъде ползван на две позиции.