Треньорът на Левски Люпко Петрович тотално ще снеме доверието си от нападателя Венцислав Христов. В четири от петте мача на сините при сърбина Христов неизменно започваше като титуляр.

Той пропусна само визитата на Берое в последния кръг от миналия сезон, но причината за това бе, че бе повикан в националния отбор. Под ръководството на Петрович Венци Христов все още няма отбелязан гол.

Очакваще се след пропуските на нападателя в реванша срещу Марибор за Лига Европа, Христов да остане резерва срещу Монтана (0:0). Той обаче получи шанс, който не оползотвори. Срещу състава от „Огоста“ Венцислав започна на върха на атаката, а Аденижи бе пратен на десния фланг... 

Нигериецът вече ще е първи избор за върха на атаката, а Христов от титуляр може да стане едва трети. 

Все по-често в стартовата единайсеторка ще бъде налаган Станислав Иванов. 17-годишният юноша на клуба влезе като резерва срещу Монтана и пропусна един отличен шанс за гол. Това бе вторият му мач в елита за сините.

Интересното е, че първият бе отново срещу състава от „Огоста“, а Левски отново стигна само до 0:0 на „Герена“ - на 2 март тази година. 
Целта пред ръководството на Левски е до края на годината да наложи поне двама младоци от школата в първия отбор.

Засега най-много надежди за пробив се възлагат именно на Иванов. Той нашумя още през 2014-а година, когато обеляза гол на Лацио в двубоя за 100-годишния юбилей на сините.