Председателят на Съдийската комисия Петър Петров даде интервю по "Дарик" радио, след като от Левски официално поискаха оставката му с нарочна декларация. Петров обяви в ефир, че е потомствен левскар и му е болно да бъде обвиняван от ръководството на „синия“ клуб.
 

„Оставката може да ми я поиска само президентът на БФС, защото той ми е гласувал доверие и той е гарантирал аз да работя. Бях 10 месеца временен председател, не бях препоръчан нито от членове на изпълкома или клубни президенти, а от бившия шефове на съдиите. През юни ми бе гласувано доверие за постоянен председател“, коментира той. 
 

„През този период нямах никакъв натиск от нито един и затова ми е обидно. Най-малкото аз бих дал поръчка срещу Левски. Аз съм потомствен левскар. Когато се случи трагедията с Гунди и Котков, в нас бе траур. И сега заставам мирно като видя Павката Панов и Спасов. Не ми е минавала и мисъл да поръчам нещо, освен всичко да е феърплей. Първо сезирах комисията по етика и феърплей. Нито ми е детска мечта, нито самоцел да бъда шеф на съдиите. През годините съм доказал своя морал и достойнство. Приех да работя с Марк Бата, за да издигнем съдийството у нас. Борислав Михайлов ми е дал пълна свобода да правя нарядите. Аз съм достоен, но ме болят обвиненията от Левски. Заставам зад Драго Драганов и Никола Попов. Това са честни момчета“, каза още шефът на родните съдии.