ЦСКА-София - Левски, мач от 10-ия кръг на Първа лига, стадион "Васил Левски", 16:30 часа, на живо в Gol.bg

Групата на ЦСКА-София:

Вратари: Георги Китанов, Александър Конов

Защитници: Станислав Манолев, Божидар Чорбаджийски, Красимир Станоев, Антон Недялков, Рафаел Перес, Пламен Гълъбов, Александър Дюлгеров

Халфове: Кристиян Малинов, Арсенио Нунеш, Диого Виана, Александър Георгиев, Руй Педро, Рубен Пинто, Петрус Бумал, Никола Колев

Нападатели: Преслав Йорданов, Кирил Десподов, Густаво Кулма

Групата на Левски:

Вратари: Боян Йоргачевич, Иван Чворович

Защитници: Веселин Минев, Виктор Генев, Сърджан Лукин, Симон Сандберг, Александър Александров, Димитър Пиргов, Сашо Александров, Мики Орачев

Халфове: Георги Костадинов, Джереми де Ноойер, Мехди Бурабия, Роман Прохазка, Хеан Деса, Божидар Краев

Нападатели: Антонио Аниете,  Франсис Нар, Бабатунде Адениджи

Прогнозата на Gol.bg:

Вечно или не, но все пак дерби. В цялата буря от полемики зарядът между ЦСКА-София и Левски в навечерието на двубоя е особено голям, тъй като един срещу друг се изправят претенденти за челните места.

За "червените" залогът се оказва изключително голям, тъй като имат да наваксват доста точки заради гафовете при гостуванията от началото на сезона, в които все още нямат победа (2 равни и 2 загуби).

Лидерът Левски, който все още няма поражение в първенството, също ще гони успеха с всички сили, за да поддържа преднината си пред фаворита за титлата Лудогорец, сразил снощи Пирин с 3:1 в Благоевград.

За добро или за лошо, дербито идва след паузата за националните отбори. И в двата лагера имаше доста отсъстващи играчи по време на подготовката за двубоя. Важното за треньорите Едуард Йорданеску и Люпко Петрович е, че всички са здрави и на линия за битката на "Васил Левски".

Плюс за ЦСКА-София е завръщането на Преслав Йорданов в групата след контузия в началото на сезона, но нищо чудно Йорданеску да не рискува с пускането му в титулярния състав.

При това положение най-вероятно атака на "армейците" ще води Густаво Кулма, а от втора позиция по фланговете ще нападат Диого Виана и Руи Педро. Наказан в средата на терена е Давид Симао, като на негово място по всяка вероятност ще започне някой измежду Кристиян Малинов и Петрус Бумал.

За пореден път аут от състава е низвергнатият капитан Борис Галчев, макар да пое вината и да се извини за скандала със собственика Гриша Ганчев.

При Левски положението изглежда спокойно, като "сините" разполагат с най-добрите си играчи, за да се хвърлят в битка за трите точки. Люпко Петрович не включи в групата Галин Иванов и Илиян Мицански, които очевидно не са в добра кондиция и все още не са готови да играят в официални мачове.

На "Герена" ще разчитат на триото в атака Адениджи, Нар и Аниете, които в последните два мача не успяха да поразят вратата на съперника и сега е идеалният момент да се развихрят.

Напрежението в ЦСКА-София очаквано е доста по-голямо, предвид класирането и разликата в точките. Все пак Левски не изглежда да е отявлен фаворит в дербито, макар внушителната форма към момента - първо място, седем поредни победи и само един допуснат гол.

Зарядът и напрежението може би ще развалят футбола и се очертава голямо надлъгване, при което няма да има много много голове. А много е вероятно и да няма победител.

Резултат: 1:1