Треньорът на Левски Елин Топузаков отхвърли възможността 29-годишния холандец Келвин Мейнард да стане част от тима след 1 януари. До тогава роденият в Сиринам бранител има договор с тима от Чемпиъншип (второ ниво на английския футбол) до 31 декември.

Мейнард, който може да играе като десен бек, в центъра на отбраната и като дефанзивен халф бе предложен на сините, които търсят играч за дясната част на защитата. Футболистът не е имал и високи финансови претенции. Последният официален двубой на Келвин обаче е отпреди повече от година и половина - на 18 април 2015-а. От тогава той не е играл заради контузия на коляното. В Левски обаче нямат намерения дори да тестват футболиста.

На „Герена“ пък цари пълна мъгла около зимната селекция. До момента сините са привлекли един нов - нападателя Амаду Сукуна. През есента французинът носеше екипа на Верея. В 18 шампионатни мача за старозагорския тим той отбеляза 4 гола. Треньорът Елин Топузаков обаче настоява за привличането на поне още трима играчи, единият от които задължително да е десен бек. Причината е, че за този пост специалистът разполага само със Сашо Александров. И при негова травма или наказаение се налага да преквалифицира Роман Прохазка.

В Левски в момента се получава нещо като „параграф 22“ - ръководството иска първо да се раздели с ненужните играчи, за да освободи място за заплати. Треньорът пък държи преди да има напуснали, да бъдат взети нови. А на всичкото отгоре свежи пари за трансфери в клубната каса няма. Ситуацията на „Герена“ е заплетена. Нарочени за гонене са защитниците Симон Сандберг и Сърджан Лукин, както и нападателят Илиян Мицански.

Списъкт може да се увеличи. По-лесна изглежда раздялата с последните двама, тъй като договорите им изтичат през лятото. Те ще склонят да си тръгнат срещу малка неустойка. Шведът Сандберг, който бе взет през лятото срещу 200 хиляди евро от Хекен, пък е обвързан с клуба за още 2.5 години. Ако централните защитници Сандберг и Лукин не си тръгнат, то на „Герена“ няма да остане и Виктор Генев - юношата на сините няма да получи предложение за удължаване на договора, който е до 31 декември.

Клубът прави опити да задържи и халфовете Джереми де Ноойер и Георги Костадинов, които стават свободни агенти на Нова година. Отговор от двамата, дали ще подновят контрактите си, няма.