Шведският защитник на Левски Симон Сандберг може да не отпътува с отбора на подготвителен лагер в Кипър, пише "Тема спорт". Сините заминават за Остро­ва на Афродита Във вторник, 10 януари. Там те ще изиграят 5 контролни срещи.

Сандберг бе един от двама­та чужденци, които старти­раха подготовка с Левски още от първата тренировка - дру­гият бе Роман Прохазка. Шведът обаче не попада в плановете на треньорския щаб за пролетния полусезон. Той бе привлечен при сините през лятото. За него клубът плати около 200 хиляди евро на Хекен. Сандберг обаче има­ше големи трудности с адаптацията. Той така и не успя да се отпусне. Младежкият национал на Швеция може да действа в центъра на защи­тата и като десен бек.

На нито една от двете позиции обаче не успя да си извоюва титулярно място. Затова и през есента Симон участва едва в 4 шампионатни двубоя, в които престоя на терена само 112 минути. Дебютът му бе при визитата на Локо­мотив Пловдив на "Лаута" във втория кръг. След негова ин­тервенция домакините полу­чиха пресилена дузпа, а Мар­тин Камбуров оформи крайно­то 2:2. Сандберг игра и в два­та двубоя на Левски за Купата на България. В 1/8-финала сре­щу Черно море на "Георги Ас­парухов" той направи доста грешки, а сините отпаднаха с 2:3 след продължения.

В момента клубът води разговори със Сандберг за раз­трогване на контракта на футболиста. Това бе призна­то и от треньора Елин Топу­заков. Шведът е един от най-скьпоплатените в тима. Ако Симон напусне, ще се отво­рят пари за заплати за нови играчи. Проблемът е, че за­щитникът има договор за още 2.5 години и трябва да му бъде платена солидна компен­сация. Обсъжда се и вариант той да бъде пратен под наем за пролетния полусезон. Оча­ква се до дни да стане ясна съдбата на Сандберг.