Перуанското крило на Левски Хеан Деса най-накрая проговори за бъдещето си.

Той трябваше да започне подготовка със "сините" още преди пет дни, но така и не се появи в София. От "Герена" нямат никаква представа защо футболистът, с прякор Лудия, за пореден път прави каквото си иска и най-вероятно ще бъде дисциплинарно уволнен.


23-годишният Деса разкри пред медиите в родината си, че е станал баща. "Малката се казва Виктория, тя промени живота ми. Искам да заблестя в перуански клуб и да играя с него в Копа Либертадорес или Копа Судамерикана. Само така ще мога да се завърна в националния отбор. Желанието ми е да остана да играя тук и селекционерът пак да ме забележи".

"Шест месеца в родината ще са ми достатъчни. Искам да се махна от тази обстановка, която ми причини множество семейни проблеми", заяви Лудия.

Проблемът пред него е, че при дисциплинарно уволнения няма да може да играе до лятото на 2018 година – когато изтича договорът му с Левски. "Сините" обаче ще са щастливи да се разделят по този начин с Деса, защото няма да му плащат компенсация за разтрогване по взаимно съгласие.