Вече бившият спортен директор на Левски Станислав Ангелов даде пресконференция, на която разказа детайли около работата си и отстраняването си от поста. Както се знае, след като напусна директорския пост, Ангелов се върна като директор на школата на Левски на стадион Раковски.

"Ние сме даровита нация, но трудно работим като колектив и трудно преодоляваме егото си. Затова се надявам, че школата на Раковски ще заработи добре, ще отстраним тези пречки. Смятам, че там има огромен потенциал. Още като играех последната година като футболист, помолих Иво Тонев да ми даде възможност да работя там. Благодаря на Георги Иванов-Гонзо, че ми даде възможност да изградя нещо, което смея да твърдя, е по-различно.

"Процесът по изграждането на таланти е доста дълъг, имам уверението, че ще се обръща по-сериозно внимание на тази база. То и досега доста сериозно внимание се обръща там. Доста хора се ангажираха, интересът нараства от страна на спонсори, на фенове. Постоянно се подобрява нещо.

Ангелов добави, че няма проблеми с това, че вече не заема директорски пост, или пък има алтернативни планове в тази насока.

"Аз самият не знаех как точно ще стане отстраняването ми, но няма драма, няма конфликт и не е нужно да се търси. Затова излизам честно и откровено пред медиите, за да разсея такива съмнения. Няма да правя мениджърска агенция със сина на Иво Тонев- Атанас Тонев, както се написа някъде. С Тонев-младши сме приятели, уважавам го много, но не съм аз човека, който ще прави такова нещо. За мене е важно клубът да работи спокойно, да си вършим работа. Според мене, в момента Дани Боримиров доста добре се позиционира, той има доста голям опит".


"За моята работа мога да кажа, по трансферите, каквото сме могли, сме направили. Яблонски идва от отбор, в който е взимал пет пъти по-голяма заплата. Сукуна е взет на процент от правата му. За Антон Огнянов сделката също е много добра. Като спортен директор научих много неща, обогатих се, нарасна ми увереността в синята идея".

"Това трябва да бъде процесът. Трябва да се търсят играчи, които дори и чужденци, да са гладни и жадни за победи. А не да взимаме звезди и те да са задоволени. Никога не трябва да си задоволен. Винаги трябва да имаш нови цели и амбиции. Не мога да кажа, че постът спортен директор заради честите смени е обезценен. От това, което виждам Боримиров да коментира по медиите, мисля тенденцията на работа се запазва същата. И да се опитаме да наложим някой млад футболист. Дано момчетата да са амбицирани да преборят конкуренцията, защото днес никой никого не чака".

Бившият универсален футболист заяви, че е много доволен от новия договор, който се предлага на Елин Топузаков за по-дълъг период. "Радвам се, че ще предложат нов договор на Топузаков, което е много добре за него, да работи на спокойствие. Младите не са готови да бъдат налагани. Според мене, това което се случи с Краев, е прекрасно. Когато не беше готов, бяхме задължени да го пускаме от Наредбата на БФС и той израстна. Но към днешна дата е трудно да си позволим нещо такова. Ако някой не е готов, той е нормално да бърка. Тези деца трябва да направят някъде грешките си и да бъркат някъде. Защото иначе се натрупва напрежението- медийният и фенски национал е голям. Затова трябва да имаме и втори отбор, а и трети отбор".

Според него, шансовете за титла не са малки за сините, дори и като отбор, като бюджет да отстъпват на Лудогорец. "Аз вчера това което видях, отборът стои добре. Но по начина на работа през тези 6 месеца, от това, които видях като работен процес при Топузаков, смятам че има спокойствие и се положи една добра основа Левски да бъде шампион. Не винаги най-добрият отбор става шампион, и то не е само в България. Това че там има доста чужденци, които уж придават някаква класа, не е решаващо. Давам пример през 2007-а година с нашия отбор на Левски. Бяхме класа над всички останали, нещо се случи, мотивацията падна. Не че нещо, едни и същи футболисти, не можаха да станат шампиони. Вярвам, че Левски има сили да стане шампион", завърши Пелето.