Галерия

Галерия

Левски направи голям обрат срещу ЦСКА-София в дебюта на новия треньор Николай Митов. "Сините" направиха трагично първо полувреме и губеха на почивката след гол на Арсенио Нунеш, но през второто полувреме с голове на Прохазка от дузпа и Яблонски успяха да достигнат до победата.

"Червените" бяха по-силният отбор в голяма част от двубоя, но в последните двайсетина минути рухнаха. Освен защитника Яблонски голяма заслуга за успеха на Левски имаше младия вратар Николай Кръстев, който в последните минути направи невероятни намеси, за да опази преднината на своя отбор.


"Сините" изненадващо бяха като в гипс в началото на мача и ЦСКА-София натисна здраво. Агресията на "червените" даде резултат и още в 5-ата минута поведоха в резултата. Арсенио Нунеш овладя топката отляво в наказателното поле и с брилянтен диагонален удар намери далечния ъгъл на безпомощния Кръстев.

Ранният гол прати Левски в нокдаун, който продължи до средата на полувремето. Тимът на Стамен Белчев пое контрола върху мача и продължи да атакува. "Армейците" създадоха доста напрежение пред противниковата врата, но липсваше завършващия удар.

"Сините" дълго време нямаха една сносна атака, като опасностите за Китанов се изчерпаха с два сватбарски шута на Костадинов и Краев. В хода на полувремето мачът се изостри, но реферът Никола Попов, макар да вдигна 6 жълти картона до почивката, не изпусна двубоя от контрол.

Едва след половин час игра Левски се съвзе и изнесе играта в половината на съперника, положенията за гол обаче ги нямаше. В 30-ата минута "сините" успяха да поразят "армейската", но попадението не бе зачетено.

Яблонски отблизо заби топката с глава, но преди това Адениджи, който му подаде, бе в засада и страничният рефер Веселин Мишев правилно вдигна флага. До края на полувремето Левски владееше повече топката, но така и не успя да затрудни сериозно "червената" защита и Китанов.

След почивката Левски продължи да търси изравнителен гол, но рискува доста с опасните контри на съперника. Влезлият като резерва Мехди Бурабия освежи "сините" в предни позиции. Халфът на "сините" отправи първия по-опасен удар през втората част, макар отново топката да премина над вратата.

В 58-ата минута ЦСКА-София можеше да вкара втори гол. Кулма получи добра топка в наказателното поле и стреля отдясно по диагонала, но Кръстев спаси. Малко след това и Каранга се отчете със сериозен пропуск, след засече центриране отдясно, но топката прехвърли вратата.

Както не се виждаше изравнителен гол за Левски, в последните двайсетина минути "сините" избухнаха с пълен обрат. В 70-ата минута Китанов спъна Яблонски в наказателното поле и реферът Никола Попов посочи бялата точка.

Прохазка реализира хладнокръвно и изравни - 1:1. В 78-ата минута падна втория гол за Левски - Яблонски засече с глава центриране от фаул и прати топката в мрежата за 2:1. До края на мача "червените" се хвърлиха в атака, но геройски намеси на младия вратар Николай Кръстев оставиха трите точки в полза на Левски

Левски - ЦСКА-София 2:1

0:1 Нунеш 5
1:1 Прохазка 71-дузпа

2:1 Яблонски 78

Левски: Кръстев, Прохазка, Яблонски, Лукин, Сашо Александров, Де Ноойер, Костадинов, Нар, Краев, Аниете, Адениджи

ЦСКА-София: Китанов, Манолев, Чорбаджийки, Бодуров, Недялков, Бумал, Пинто, Руи Педро, Нунеш, Кулма, Каранга