Централният защитник на Левски Сърджан Лукин е отхвърлил офертата на клуба за удължване на договора. Сините са му предложили заплата от 8 хиляди евро, но това не е удовлетворило исканията на бранителя. В момента румънецът прибира над 12 хиляди евро и е един от най-скъпоплатените играчи в тима.

Договорът на Сърджан с Левски изтича с края на първенството. Агентите на играча вече му търсят нов отбор. Той дори е бил предлаган на тимове в Казахстан. Сред тях е и Иртиш, който е воден от бившия треньор на сините Димитър Димитров-Херо. Годишната заплата, която иска Лукин от бъдещия си клуб е в размер на 200 хиляди евро.

До края на първенството почти сигурно Лукин няма да играе повече за Левски, като ще влиза на терена само в краен случай. Така спортно-техническият щаб на сините ще процедира с всички футболисти, които отказаха да продължат договорите си.

Това се отнася и за полузащитниците Джереми де Ноойер и Георги Костадинов. Все още неясно е ситуацията с нападателя Антонио Аниете. Почти сигурно той няма да получи предложение да остане и ще трябва да си търси нов отбор през лятото.

Вместо тях Николай Митов ще започне да налага юноши. В титулярния състав място намират вратарят Николай Кръстев, Божидар Краев и Станислав Иванов (започна последните два двубоя). Шанс за изява ще получат и халфовете Ивайло Найденов и Илия Юруков.