Левски ще доиграе сезона без три­ма от основните си футболисти, научи „Меридиан Мач". Става дума за защитника Сърджан Лукин, халфа и на­ционал Георги Костадинов Костадинов и хо­ландеца Джереми де Ноойер. Трима­та са с изтичащи договори и на този етап отказват да ги подновят, въпреки солидното желани­ето на ръководството. Това трио беше сред титулярите в дербито с ЦСКА-София, завър­шило с катастро­фална загуба с 0:3. От „Герена" разкриха, че то­ва най-вероятно ще бъде последни­ят мач на Лукин, Костадинов и Де Ноойер, които срещу Черно море ще бъдат забити на пейката. Единствено последният има шанс да получи амнистия. Де Ноойер има има срок до края на настояща­та сед­мица да даде окончателен отговор за новия дого­вор. Шансът той да каже „Да" е мини­мален, но все пак го има. Ако Де Ноойер преподпише,  ще остане сред титулярите, пише "Тема спорт".
 
На този етап Луки и Костадинов са без никакви шан­сове да се завърнат в основния състав след като категорично са отказали направените им предложения за нов договор. Шефовете няма да им правят нови офер­ти. Спортно-техни­ческото ръководст­во на Левски в ли­цето на Даниел Боримиров и Нико­лай Митов са наяс­но, че решението да зачеркнат Кос­тадинов, Лукин и Де Ноойер ще ги затрудни много, защото на „Герена" няма голям избор от футбо­листи. Двамата обаче са на мне­ние, че предпочи­тат да залагат на футболисти, които мислят за Левски и за изявите си със синята фланелка, а не само за трансфер.
 
Към днешна дата на „Герена" има още двама футболисти с из­тичащи контрак­ти. Това са Анто­нио Аниете, чий­то договор също е до лятото, и Бо­жидар Краев, който има контракт до края на календарната година. „Сините" шефове още не са предлагали на испанеца да остане и през следващия сезон и не се очаква това да стане. Аниете обаче няма да изпада от състава, защото той иска да остане на „Герена" за разлика от зачеркнатото трио. Божидар Краев е получил предложение за нов контракт, но все още не го е подпи­сал. Младокът ще има срок за това да края на сезона, а ако не преподпише дотогава, „сините" ще се опитат да го продадат по време на паузата.