Николай Митов ще продължи да бъде треньор на Левски. Това заяви спортният директор на "сините" Даниел Боримиров на днешната пресконференция.

Бъдещето на спеца беше поставено под въпрос заради двете загуби с по 0:3 от ЦСКА-София, които бяха придружени с трагично представяне на отбора. "Митов остава и за следващия сезон. Не е приятно, че загубихме двете дербита, но продължаваме да работим", категоричен беше Боримиров.

Относно скандала с феновете, които след последното поражение от "червените" нахлуха на пистата и потърсиха саморазправа с футболистите, шефът на "Герена" заяви: "Това е нещо, което ние като клуб не толерираме. Ще разговаряме със стюардите, които отговарят за това нещо, защото им се плаща. Повече не трябва да се случват подобни неща. Наистина всички ни боли. Като директор се извинявам на нашите фенове, но ние като клуб няма да толерираме такова поведение", каза Боримиров.

Той беше помолен да коментира и лятната селекция на Левски, но отказа да го стори с мотива, че това "няма да е коректно към настоящите състезатели на отбора". "Първо трябва да свърши първенството", добави още бившият халф.

Тази вечер Левски е домакин на Черно море в мач от последния кръг на Първа лига, но все още не е ясно дали 26-кратният шампион на България ще играе плейоф за Лига Европа с Верея. Очаква се БФС да се произнесе по казуса утре, но според Боримиров, "сините" не трябва да имат подобен мач. "Чакаме решението", завърши той.