Ръководството на Левски официално поиска от БФС баражът за участие в Лига Европа да бъде между Верея Стара Загора и Дунав Русе.

Според управата на "сините" решението нарушава правата и законните интереси на Левски, като му вменява неправомерно задължението да участва в бараж за класиране за Лига Европа, тъй като Левски трябва да заеме мястото на ЦСКА-София, който не е допуснат до участие в състезанието с решение на УЕФА. Затова баражът трябва да бъде между Дунав Русе и Верея.

От ръководството на столичани също така изтъкват, че се нарушават и правата на Дунав, който ще бъде лишен от възможността да спечели място в Лига Европа, тъй като, ако ЦСКА-София загуби обжалването на наказанието в КАС, то според чл. 2, ал. 1, т. 3.1(б) от Наредбата за първенствата и турнирите по футбол и системата на БФС за сезон 2016/2017, загубилият баража би трябвало да се класира в турнира, а не четвъртият в класирането на първенството.


Ето документът, който Левски изпрати до БФС:

Уважаеми привърженици,

в отговор на вчерашното скандално решение на СТК към БФС и насрочения бараж за 04.06.2017г. от 20:00 между "ПФК Левски" и "ФК Верея", клубът предприе нова стъпка и очаква отговор днес до 17 часа. Писмото до БФС е изпратено и до "ПФК Дунав" и "ФК Верея" като заинтересовани страни.