Най-важната задача пред ръководството на Левски е да изгради отбор, какъвто до момента на "Герена" нямаше, заяви старши треньорът на "сините" Николай Митов. Клубът прекрати договорите на четирима титуляри, а с други четирима се раздели, след като техните договори изтекоха в края на миналия сезон и напуснаха със свободен трансфер. На тяхно място дойдоха четирима юноши, Серджиу Буш и Жуниор Мапуку, но Митов очаква още трансфери до началото на първенството.

"Разделяме се с двамата Александровци, Веско Минев и Антон Огнянов, както и четиримата с изтекли договори (Георги Костадинов, Джереми Де Ноойер, Сърджан Лукин и Антонио Аниете). Селекцията - Буш, Мапуку, който ще дойде утре, Иван Горанов, Антонио Вутов, който имаше мач с младежите и заедно с Краев ще играе на "Васил Левски", Георги Ангелов, Сашо Любенов и всички преотстъпени. Селекцията е отворен процес. Очаквам да дойдат хора във всяка една линия. Не ми е приятно да не са всички тук отначало, но такъв е моментът", каза той.

На въпрос за бъдещето на Йоргачевич в Левски, поставено под въпрос от българските медии, Митов заяви: "От мен да сте чули за Йоргачевич нещо? От мен чули ли сте? На всички други съм се обадил и съм им обяснил. Лично аз, защото това е мое решение. Йоргачевич е на терена и няма какво повече да коментирам. Той не игра доста време, бе опериран и не е напълно готов. Трябва му подготовка".

"Юношите ни вече натрупаха доста опит и с игрите, които показаха, аз съм убеден, че ще помогнат на отбора. Трябва да има и добри футболисти, опитни. Важно е да изградим добър отбор. Нямахме, сега трябва да го изградим. Това е първото и най-важно нещо. Трябва да преминем първия кръг, а колкото повече отиваме нагоре, отборът ще расте. Така се изгражда отбор. По-хубаво от юноши на Левски да са в първия отбор няма, но даром няма да дадем на никого. Усетих всеки един от тях как трепереше, когато ги попитах дали искат да играят в Левски. Наши юноши. Защото имаше други, които отказаха", добави Митов.

Относно Божидар Краев, с когото се водят преговори от няколко месеца, треньорът на Левски обясни: "Краев има договор до края на годината и трябва в сряда вечерта да бъде на лагер".