Левски е все по-близо до привличането на двама дефанзивни халфове. Очаква се в следващите дни подписи под контракти със "сините" да сложат сърбинът Ваня Маркович и Франсиско Жуниор, който притежава португалски паспорт.

Ръководството на "сините" вече е постигнало принципна договорка с двамата и ги очаква в София, за да преминат медицински прегледи.

Ваня Маркович е роден на 20 юни 1994 година, висок е 185 сантиметра. Той е брат на бившия полузащитник на ЦСКА Иван Маркович. В последните пет сезона той е част от полския Корона (Киелце).

През лятото обаче двете страни решиха да се разделят, а от днес играчът е свободен агент. През изминалата кампания Маркович изигра 30 шампионатни двубоя, в които отбеляза два гола.

Шефовете на Левски са на път да изпълнят и желанието на треньора Николай Митов да му доведат Франсиско Сантос да Силва Жуниор. Той е роден на 18 януари 1992 година в Гвинея Бисау.

През последните два сезона футболистът носи екипа на норвежкия Стрьомсгодсет. През тази година той е участвал в 14 срещи от първенството, в които не се е разписал. За правата му Левски ще плати скромна трансферна сума.