Кошмарна нощ преживяха фенове на Левски, които тази вечер ще гледат на живо гостуването на Хайдук Сплит в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Общо шестима "сини" привърженици са пострадали в Задар, след като им било направено засада от ултрасите на домакините. Има една запалена българска кола, в ко1то се возили петима души. Те са се опитали да спасят документите вътре, в резултат на което пострадали и в момента се намират в болница. Има и един нашенец, който е бил ударен с бутилка, със счупена глава е и също е хоспитализиран.

"Умишлено пристигнахме в Задар, а не отидохме в Сплит, за да няма сблъсъци, но тук местните лумпени се бяха организирали и нападаха на групи. Запалиха една от колите, с които пътуват феновете, а на петима от момчетата в нея им изгоряха документите. На всичкото отгоре бяха арестувани. Говорил съм с българския консул в Загреб, който се организира да пътува към Задар. Всички фенове за здрави, като само един бе ударен с бутилка в главата", заяви председателя на НКП Степан Хиндлиян.

Още по-фрапиращото е, че след мелето местната полиция не арестува нито един хърватски хулиган, но задържа 20 българи, които нощуват в районното и най-вероятно срещу тях ще бъдат повдигнати обвинения.