Левски е взел исландския централен защитник Холмар Ейолфсон под наем за 4 години от израелския Макаби Хайфа. 

Това призна самият бранител пред медиите в родината си. 190-сантиметровият викинг се обвърза със сините в петък. 

Преди това паднаха големи пазарлъци между Левски и бившия му клуб. Такива имаше и между шефовете на столичани с агентите на Ейолфсон.

Той е представляван от мениджърската агенция, която се грижи за интересите на Аврам Грант - израелецът бе един от вариантите за треньор на сините, но в крайна сметка те се спряха на италианеца Делио Роси. 

Според споразумението между Левски и Макаби израелците не могат да отзоват 27-годишния играч обратно, когато те пожелаят. Това може да се случи само при искане от „Герена". 

Клубът от Хайфа се е надявал да продаде Холмар и да получи 1 милион евро накуп за правата му, но в крайна сметка е приел последното предложение на сините.

Пред mbl.is, цитиран от "Тема спорт", Холмар разкри, че през март ситуацията в Макаби се е променила драстично, при това не само за него. Причината е, че тогава в клуба дошли нов спортен директор и треньор, които искали други чужденци - в Израел те могат да са максимум 6 във всеки тим.

"Новият треньор искаше шестима легионери, които сам да си избере. За мен Макаби настояваше да прибере 1 милион евро, това бе цената ми. Но това беше много трудно да се случи в заключителните дни от трансферния прозорец. В крайна сметка решението бе да бъда пратен за 4 години под наем", заяви Ейолфсон, изиграл 16 шампионатни двубоя за Макаби Холмар. 

Той бе привлечен в клуба в началото от 2016-а от Розенборг, като за него са били платени 1 милион евро. Сега той се надява, че с представянето си в Левски ще направи така, че отново да се завърне в националния отбор на Исландия. Бранителят има 4 мача за родината си. 

В квалификациите за световното първенство в Русия той е бил викан в състава 5 пъти, но нито веднъж не се е появил в игра. 

"Развълнуван съм от новото предизвикателство. В Левски са устремени да постигнат големи неща. Клубът е привлякъл добри играчи, взел е за треньор италианеца Делио Роси. Личната ми цел е да играя добре. Ще се постарая да го направя така, че да се върна в националния отбор", заяви Ейолфсон, който за последно бе на терена за Исландия на 28 март тази година. 

Тогава викингите победиха с 1:0 Ейре като гост в приятелска среща.