В четвърти пореден мач под ръководството на Делио Роси Левски не допусна гол. Сините не са вадили топката от мрежата си вече 421 минути – 7 часа и 1 минута. За последно сините бяха огорчени в 29-ата минута от играча на Верея Венцислав Бенгюзов. Старозагорският тим е и единственият, вкарвал на Левски от началото на сезона – спечели у дома с 2:0.

Червените картони на Божидар Митрев и Сисиньо бяха под №11 и №12, в 19-те шампионатни сблъсъка между Левски и Лудогорец. На сметката и на двата тима има по 6. Единственият футболист, гонен два пъти, е бившият играч на Лудогорец Жуниор Кайсара. 

За първи път през сезона Левски не спечели домакинство. Преди това имаше три победи. Равенството развали 100-процентовата успеваемост на Лудогорец като гост – разградчани преди това имаха три победи далеч от дома.

Лудогорец продължава да е единственият тим в историята на Първа лига с положителен баланс на „Георги Аспарухов“ – 4 победи срещу 3 загуби и 3 равенства в 10 визити в столицата.

Лудогорец не спечели втори мач поред и трети поред във всички турнири. В предишния кръг не успя да победи Пирин Благоевград като домакин – 1:1, а в Лига Европа направи 0:0 в гостуването си на Судува.