Бившият футболен съдия Петър Янински коментира действията на игрището на Никола Попов по време дербито между Левски и Лудогорец.

След сблъсъка в София, завършил 0:0, "сините" имаха огромни претенции към решенията на рефера и подадоха жалба срещу него. 26-кратният шампион на България претендира основно за неотсъдена дузпа и спестен червен картон на Натанаел в средата на първото полувреме. Във въпросната ситуация бразилецът удари в лицето Антонио Вутов в наказателното поле, но получи официално предупреждение, а фаулът беше в полза на гостите.

"Това, което стана на мача Левски - Лудогорец е престъпление към българското съдийство. Щом такъв некадърник като Никола Попов е съдия номер 1, значи нещата наистина са извън контрол. Крайно време е да се вземат крути мерки и нещо да се промени. Единственото правилно решение на Попов беше червеният картон на Божидар Митрев. Всичко в българския футбол е шуробаджанащина", каза Янински пред "Меридиан Мач".

В класирането лидер е ЦСКА-София с 16 точки, Лудогорец има 15 т., а Левски и Черно море са с по 13 т. Тази вечер "червените" приемат Верея в Стара Загора, в неделя разградчани гостуват на Славия, а "сините" на Ботев в Пловдив.