Левски вече е започнал преговори с представителите на бразилския футболист Винисиус де Фрейтас Рибейро и с клуба му АЕК.  Това твърди авторитетното гръцко издание gazzeta.gr, цитирано от "Тема спорт". 

24-годишният ляв бек е оценяван на 500 хиляди евро. Според друго гръцко издание българският клуб иска да ангажира защитника като свободен агент, въпреки че той е обвързан с атинския клуб до 30 юни 2019 година. 

Футболистът се води едно от разочарованията в АЕК от началото на сезона и все по-рядко попада в плановете на наставника Маноло Хименес. От началото на миналия месец насам бразилецът има само един мач, при това за купата на Гърция, и е в списъка на сигурните напускащи през зимата. 

Така че може да се стигне до раздяла с него по взаимно съгласие, за да не тежи на АЕК със заплатите си, а след това той да дойде в Левски като свободен агент. За привличането на левия бек настоява Делио Роси. 

Наставникът вече е наблюдавал лично изявите на бразилеца. Отделно от това Роси има информация за качествата на играча от бившия си клуб Лацио - Винисиус 3 години е бил собственост на римските орли, като е преотстъпван на Падова, Перуджа и Цюрих.