Левски е успял да изпревари редица известни клубове за бившия нападател на ПСЖ Ервен Онгенда, научи Gol.bg.

Сериозен интерес към 23-годишния двукратен шампион с парижани проявявал белгийският отбор ФК Юпен, където треньор е легендата Клод Макелеле. "Пандите", както е прозвището на отбора, имат сериозна нужда за подсилване в атака, тъй като в 21 мача са вкарали 27 гола и заемат последното 16-то място в Юпилер лига.

Интерес към Онгенда е проявявал още и гръцкият гранд Олимпиакос, за което беше съобщено още вчера, както и руски и кипърски клубове, чиито имена са неизвестни. Най-вероятно сред тях е бил и Анортозис, който от днес насочи вниманието си към Валери Божинов.

Нападателят обаче е предпочел Левски заради наличието на Делио Роси и най-вече на Габриел Обертан. Очаква се до няколко дни да стане ясно дали Онгенда ще подпише договор със "сините".

До момента 26-кратният шампион на България има едно ново попълнение – завърналият се Аймен Белаид. Левски иска да се подсили още с крило и крайни защитници, където Делио Роси разполага единствено с Иван Горанов и Милош Цветкович.

От вчера "сините" са на подготвителен лагер в Малта, който ще продължи до 6 февруари. На островната страна са предвидени пет контроли, като три от съперниците вече са ясни – местният шампион Хибърниънс, украинския Олександрия и Оренбург (Русия).

Веселин Коларов, Gol.bg