Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че иска да остави следа от работата си на "Герена", но добави, че "сините" трябва да са реалисти. В момента 26-кратният шампион на България изостава на девет точки от лидера в Първа Лига Лудогорец и на осем от ЦСКА. "Червените" пък са съперник на 1/2-финалите за Купата и са определяни като фаворити заради по-силните си изяви през есенния дял на първенството.

"Когато се стартира нов проект, всичко се започва от нулата, така че не може да се очаква резултатите да дойдат веднага и целите да се постигнат наведнъж. Трябва да бъдем реалисти. Трябва също играчите, които взимаме, да съответстват на нашия манталитет, защото това ще ни помогне в развитието. Убеден съм, че клубът сериозно мисли за подобряване на състава, за да можем да сме конкурентоспособни в следващите години", заяви Роси.

Италианецът разкри пред малтийските медии как се е стигнало и до назначаването му на работа на "Герена". "Никога не съм се притеснявал от предизвикателствата и за това въобще не се замислих дали да приема предложението на Левски. Философия ми е много проста – работа, работа и пак работа. За мен е достатъчен стимул фактът, че съм част от проект, в който мога да оставя следа", заяви Роси.

Той коментира и дългата зимна пауза в Първа лига. "За първи път ми се случва да имам толкова много време за зимна подготовка. В Италия не беше така. Там има голяма пауза само преди старта на сезона. В момента в София е минус десет градуса и не е идеално място за тренировки. С моя екип проучихме много възможности и в крайна сметка преценихме, че Малта е мястото, на което ще можем да се подготвим пълноценно. Тук климатът е добър, а и имаме на разположение модерна инфраструктура. Надявам се да се подготвим добре и да се поздравим с трофей в края на сезона", каза още италианският спец.